shqip

Informacion:

Mireseerdhet ne Berlin-Marzahn-Hellersdorf. Në vijim do te gjeni disa këshilla dhe informacione për zonën përreth.

AZIL

Keni pyetje në lidhje me azilin? Cilat janë të drejtat e refugjatëve në Gjermani? Dëshironi të kontaktoni një avokat? Ka shumë persona te cilët mund të ndihmojne refugjatet dhe tu pergjigjen pyetjeve të tyre:

Informacion ne lidhje me azilet në Gjermani: http://www.w2eu.info/

KUB, Konsullata në Berlin: http://www.kub-berlin.org/030 69568339

ProAsyl, Numër kontakti:+49 69 24 23 14 20 (Hënë-Premte: 10.00-12.00 dhe 14.00-16.00)

Këto grupe jane aktive dhe i gjenden në ndihme te gjithë refugjatëve në Gjermani. Ata janë gjithashtu të gatshem tju ndihmojne me pyetjet tuaja si pershembull gjetja e nje apartamenti, internet kafe apo ne lidhje me gjuhën gjermane.

Grenzen_weg: facebook.com/grenzenweg

Wilkommen in Marzahn: facebook.com/willkommen.in.marzahn

Hellersdorf hilft: facebook.com/Hellersdorfhilft

SIGURIA

Këtu në Marzahn, gjenden nazistë dhe njerez rraciste gjithashtu. Ata organizojne ne menyre te vazhdueshme demostrata raciste dhe ndërmarrin aksione kundër refugjatëve. Ata shfaqen me flamurin e Gjermanise dhe Berlinit. Shpesh ndodhin akte te dhunshme dhe kërcënime nëpër rrugë dhe në mjetet e transportit publik. Por ka dhe shumë të tjerë te cilët mbajne një qendrim kunder ketyre grupeve (nazisteve dhe racisteve) duke organizuar demostrata se bashku me refugjatet.

Informacion mbi sigurine gjeni ketu:

Twitter: #mahe

http://akmh.blogsport.eu/

 

Nëqoftese miq apo familjare tuaj jane te kërcenuar :

  • informoni punonjesit sociale
  • kontaktoni oficeret e sigurise
  • telofonini policine(110)

Më pas mund te kontaktoni ReachOut.Ata ofrojne mbeshtetje dhe keshilla nese ju keni perjetuar kercenime raciste apo akte dhune.

http://www.reachoutberlin.de/index.phpNr. telefoni:030/695 68 339

Nëse keni perjetuar akte ekstreme dhune mund te pyesni opra-gewalt.deper mbeshtetje psikologjike dhe konsulence. Nr Telefoni:030/92 21 82 41

Adresa: Oranienstr.159,Berlin-Kreuzberg. Punonjesit mund tju takojne edhe diku tjeter. Konsulta eshte falas.

P7221657

Werbeanzeigen